Moje iskustvo sa ovim fenomenalnim atomizerom, nakon osam meseci svakodnevnog korišćenja.

Objavljeno: 24.08.2021.
Današnja tema se odnosi na moje iskustvo u druženju sa Vandy Vape Berserker V2 atomizerom. Ako ću biti iskrena, ne bi bilo ni tog druženja, niti ove teme da nemam kolege sa ogromnom moći ubeđivanja.

Svi oni dobro znaju da sam neko ko se jako vezuje za određene vape uređaje kada mi oni u potpunosti pašu. Nema te sile (ili ipak ima) koja bi me naterala da nešto drugo koristim kao svoju standardnu e-opremu. Daleko od toga da ne koristim ništa drugo i da ne eksperimentišem kada je oprema u pitanju, ali najčešće su to uređaji koji su tu „pride“ da se nađu pored one primarne bez koje ne idem ni iz sobe u sobu.

Naime, koristila sam neku verziju Kayfuna pune tri godine, ali bukvalno je to bio atomizer u koji sam se klela i nijedan drugi nije mogao da stane pored njega. Neki od kolega su doživljavali nervne slomove kada me samo vide u potrazi za šrafcigerom, kako bih odšrafila sićušni šraf da dopunim tank tečnošću. Jezivo. I tako dobih „naređenje“ da nađem neki drugi primarni ati, kako ne bih jedina u „društvu“ šetala unaokolo sa predratnom opremom.

Naređenje – izvršenje, stigao je u moje ruke Berserker V2. Kako ne bi ova tema otišla dalje u pravcu predratne opreme, predstaviću Vam svoje osmomesečno iskustvo sa ovim fenomenalnim atomizerom.SADRŽAJ KOMPLETA:


  • Vandy Vape Berserker V2 MTL RTA 3ml atomizer
  • Kesica sa rezervnim gumicama, šrafovima i alatom
  • Rezervno PEI tank staklo
  • 2 x rezervni usnik
  • 5 slotova za vazduh (+ jedan koji je već postavljen u bazi atomizera)
  • 2 x Vandy Vape Superfine MTL Fused Clapton grejači (0.74 oma)
  • Uputstvo

DIMENZIJE I SPECIFIKACIJE:


  • Visina: 35mm
  • Prečnik: 24mm
  • Kapacitet: 3ml

Berserker V2 je RTA atomizer (Rebuildable Tank Atomizer), što znači da je u pitanju ati kod kojeg korisnik sam priprema grejače, odnosno premotava i postavlja grejač željenih osobina. Deck za postavku gejača je drugačiji nego na prethodnim verzijama Berserker atomizera. Ovde imamo dva posta na istoj strani, pa je postavka grejača veoma jednostavna. Po mom mišljenju, ovo je najjednostavniji tip deck-a. Šrafići su zaista dobrog kvaliteta i sa njima nisam imala nikakvih problema.

Za izradu grejača najčešće koristim standardnu Kanthal ili Ni80 žicu, debljine 0.32mm (na prečniku 2.5mm). Tu je svakako i MTL Clapton žica, koja takođe daje dobre rezultate. Naravno, ima dana kada nemam živaca za samostalnu izradu grejača, pa su srećom tu gotovi MTL grejači. U toj priči su mi se odlično pokazali Vandy Vape Superfine MTL Fused Clapton grejači, ali ih ipak koristim u manjoj meri, jer nisam ljubitelj toplije pare.Kod ovog atomizera mi je već u startu bilo jasno da je prestigao popularnost svojih prethodnika (koje sam takođe imala prilike da probam), i to zahvaljujući inovaciji kada je u pitanju sistem za podešavanje protoka vazduha, koji je koncipiran tako da bude veoma jednostavan za upotrebu.

Na prethodnim verzijama, rupa ispod grejača je bila fiksna, pa se vazduh mogao podešavati samo preko AFC prstena na bazi atomizera. Ovde je priča malo drugačija, sada je i decku dodata mogućnost podešavanja dotoka vazduha. Ispod samog grejača se postavlja jedan od 6 dostupnih slotova sa različitim otvorima. U kompletu se nalaze slotovi sa otvorima: 0.8mm, 1mm, 1.4mm, 1.6mm i 2mm. Takođe, tu je i D-1 slot na kome se nalaze dva otvora prečnika po 1mm.

Cela ova priča sa izmenjivim slotovima ne bi bila toliko zanimljiva, da nije izvodljivo menjati ih čak i kada je grejač već postavljen. Fenomenalna stvar. Dakle, postavite grejač i menjate slotove dok ne pronađete onaj koji Vašem načinu korišćenja najviše odgovara.

I pored ovakvog sistema sa slotovima, protok vazduha se i dalje može dodatno podešavati preko AFC prstena. Na njemu se nalazi 7 rupica jednake veličine, pa se može podesiti na onoliko rupica koliko Vama odgovara. Prsten za podešavanje protoka vazduha je malo tesniji pri okretanju, ali su tu gravure koje u mnogome to olakšavaju. Prsten se može lako skinuti, što omogućava lakše i detaljnije čišćenje samog atomizera.Što se tiče punjenja tanka e-tečnošću, tu je takođe sistem maksimalno pojednostavljen. Punjenje tanka se obavlja tako što se odvrne poklopac atomizera i tečnost sipa kroz otvore na poklopcu tanka.

Poklopac atomizera (Top Cap) je prilično velik, veličine pola atomizera. Sa moje tačke gledišta, mogao je biti i manji, pa bi se time dobila veća površina staklenog dela tanka i boljeg uvida u nivo preostale tečnosti u njemu. Mada sa druge strane, time bi se narušio celokupan trenutno fenomenalan dizajn kompletnog atomizera. Kod ovog Top Cap-a nailazimo na sistem zaključavanja, pa tako da bi se skinuo poklopac, mora se prvo okrenuti na suprotnu stranu od uobičajene. Tu su i gravure pri vrhu Top Cap-a, koje pored doprinosa dizajnu, imaju i ulogu da olakšaju skidanje istog.

Ispod Top Cap-a nalazi se poklopac tanka sa dve rupe za dosipanje tečnosti. Atomizer dolazi sa preinstaliranim poklopcem sa rupama koje imaju silikonsku zaštitu (zavesu), koja osigurava da se tečnost ne izlije iz tanka ukoliko se atomizer okrene naopako. I pored tih zaštita, tank se bez ikakvih problema može dopuniti gorilla bočicom. U kompletu se dobija još jedan poklopac, bez zaštite na rupicama, pa svaki korisnik može odabrati onaj koji mu više odgovara, a odlična stvar je to da se oni vrlo lako menjaju.Berserker V2 dolazi sa preinstaliranim staklenim tankom od 3ml. U pakovanju se dobija još jedan PEI zamenski tank.

Tank se zaista dobro drži na gornjem o-ringu, pa se tako sa lakoćom može promeniti vata ili grejač, a da se pri tome ne mora prosipati preostala tečnost iz tanka.U kompletu se pored preinstaliranog, dobijaju još dva različita 510 usnika koji su veoma udobni za korišćenje.

Svaki od njih zaista lepo i dobro stoji na svom mestu, a može se koristiti i bilo koji drugi 510 usnik. Ja godinama na atomizerima koristim PMMA Short 510 usnik jer mi se pokazao kao najudobniji, a dostupan je i u širokoj paleti boja, pa mi na taj način razbija monotoniju jednobojnog atomizera.Na samom kraju, valjalo bi spomenuti koje su to, sa moje tačke gledišta, mane kod ovog atomizera.

Meni lično bi odgovarao manji Top Cap, jer mi se često desi da ga skinem sa atomizera i kada to ne želim, na primer, kada zavrćem atomizer na mod. Takođe, zbog ovakvog dizajna, dosta kondenza i tečnosti se zadržava unutar samog Top Cap-a, pa je neophodno na to obratiti pažnju i češće očistiti višak tečnosti sa tog dela.

Druga stvar je više napomena, nego što je mana, ali nije zgoreg spomenuti. Ovo je situacija u kojoj sam ja od prednosti i inovacije uspela da napravim manu. Kao što sam rekla, odlična inovacija su zamenski izmenjivi slotovi, ali se meni (ne jednom) desilo da pri menjanju vate, u toku spaljivanja nečistoće sa grejača, zaboravim da izvadim plastični slot, koji naravno pri zagrevanju počne da se topi. Dakle, obratite pažnju na te detalje i učite na mojim, a ne svojim greškama.Da rezimiram sve gore rečeno: Berserker V2 je atomizer vrlo visokog kvaliteta izrade i impresivnog dizajna. Zahvaljujući dizajnu, dosipanje tečnosti je veoma brzo i jednostavno. Lak za postavku setup-a. Mnoštvo mogućnosti podešavanja protoka vazduha, tako da udovolji i korisnicima koji vole baš tesno MTL povlačenje, ali i onima koji vole malo „labaviji“ MTL. Aroma je po mom ukusu više nego odlična za duvanske e-tečnosti. Atomizer se može u potpunosti rasklopiti, radi lakšeg pranja i održavanja.

Vandy Vape Berserker V2 možete poručiti na našem webshopu ili kupiti u nekoj od naših maloprodajnih radnji.


Kakvo je Vaše mišljenje o ovom uređaju, ili iskustvo ukoliko ga koristite? Očekujemo Vaš komentar.

Let’s kick ash!


Povratak na: Recenzije