Uslovi korišćenja

Preduzeće Inhalika doo pruža online usluge putem svoje internet stranice www.eliquid.rs a koje se sastoje od prodaje robe i usluge trgovačkog posredovanja pri prodaji robe na domaćem i stranom tržištu.

Za korišćenje web stranice www.eliquid.rs, i usluga preduzeća Inhalika doo, primenjuju se ovi Opšti uslovi korišćenja  i svi važeći zakoni i pravni propisi. Pristupom i korišćenjem usluga ove stranice smatra se da ste upoznati sa svim uslovima i odnosima, da ste ih pročitali, razumeli, i da ih vašom odlukom o kupovini prihvatate. 

Inhalika doo ima pravo izmene Uslova korišćenja u bilo kojem trenutku, uključujući i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišćenja ili niste punoletni, molimo Vas da se suzdržite od upotrebe naše internet stranice. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima usled neinformisanosti o sadržaju Uslova korišćenja i njihovih izmena.

Uslovi korišćenja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije. Ne isporučujemo porudžbine van područja Republike Srbije. 

Kupac može postati svaka punoletna i poslovno sposobna osoba koja prihvata naše uslove korišćenja što se potvrđuje porudžbinom artikala. Ugovor u ime i za račun maloletnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a delimično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika.
Prihvatanje uslova korišćenja kupac potvrđuje prilikom porudžbine artikala putem ovog web shopa.
Sve cene su izražene u dinarima i sadrže PDV. 

Postupak kupovine robe putem naše internet prodavnice ima 4 faze:

 1. Porudžbina,
 2. Plaćanje,
 3. Dostava,
 4. Opciono - povraćaj i reklamacija robe

Isporučioc robe i usluga je Inhalika doo. Kupcem se smatra svaka osoba koja plati barem jedan proizvod i dostavi svoje podatke za dopremu robe. Inhalika doo putem svoje Internet prodavnice omogućava kupovinu celokupnog asortimana robe prikazane na našoj internet stranici.

Fotografije prikazane na internet stranici su samo ilustrativne prirode, pa su moguća manja odstupanja u odnosu na izgled proizvoda u stvarnosti i njegovu specifikaciju (performanse). Fotografije, tekstovi, te ostali materijal ne smeju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publikovati  niti na bilo koji drugi način koristiti bez saglasnosti firme Inhalika doo. Svako nepridržavanje uslova iz prethodnih stavova ovog člana povlači za sobom odgovornost i obavezu naknade nematerijalne štete. Firma Inhalika doo zadržava sva autorska prava na korišćenje fotografija, teksta, te ostalog objavljenog materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Srbiji.

Administratori stranica zadržavaju pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave. Preduzeće Inhalika doo nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašćeni korisnik može postaviti na Internet stranicu, zadržava pravo promene, prilagođavanja, izmene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji oceni da je neprikladan, može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Preduzeće Inhalika doo zadržava pravo trenutno ukinuti pravo pristupa krajnjem korisniku u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja Opštih uslova poslovanja od strane krajnjeg korisnika.

Poduzeće Inhalika doo neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netačnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj internet stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, 
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, 
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetioc zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima, 
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, 
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, 
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane, 
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži crve, viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme, 
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetioca  i korisnika portala, 
 • objavljivanje reklamnih poruka (smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena porudžbina sponzorisanog članka i da je lice/firma koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti), 
 • korišćenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, verske, političke, ili bilo kog drugog oblika promocije.

Informacije o plaćanju i isporuci

Za porudžbine koje napravite na našem sajtu, a koje se isporučuju putem kurirskih službi, dostupne su sledeće metode plaćanja:

Plaćanje gotovinom

Plaćanje se vrši u gotovini, kuriru, prilikom preuzimanja porudžbine. Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Plaćanje preko računa

Porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na naš račun uz odgovarajući poziv na broj. Svi detalji su navedeni na profakturi porudžbine koju ste dobili putem mejla.

Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci ili putem interneta, ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu.

Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Plaćanje platnim karticama

Porudžbinu možete platiti karticama koje podržavaju plaćanje preko Interneta, a to su: VISA, MasterCard, DinaCard, Maestro i American Express platne kartice.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat.

Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Povraćaj sredstava 

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, naša firma je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Kupac ne može ni u kom slučaju, ni pod kojim uslovima, zahtevati povraćaj sredstava u gotovini za transakciju izvršenu korišćenjem neke od platnih kartica ili nakon uplate na račun.

Dostava poručenih proizvoda

Porudžbine koje napravite na ovom sajtu kompanija Inhalika doo će dostaviti preko kurirske službe GLS.


GLS je jedna od najboljih kurirskih službi na teritoriji Evrope, a od nedavno su prisutni i na teritoriji Srbije. Budući da GLS važi za brzu, preciznu i pouzdanu kurirsku službu čija poslovnost pruža korisnicima veoma prijatno iskustvo, odlučili smo se da se da nam GLS bude primarni partner u dostavi porudžbina.

Isporuka paketa je od ponedeljka do petka. Subotom, nedeljom i u danima praznika se paketi ne isporučuju.
Standardna cena isporuke je 249din. Za porudžbine vrednosti preko 4999din isporuka je besplatna.

Porudžbine napravljene do 14:30h radnim danom se istog dana predaju kurirskoj službi. Ti paketi će već sledećeg radnog dana biti na isporuci.
Isporuka porudžbina je 1-3 radna dana. U 95% slučajeva je isporuka sledećeg radnog dana.

GLS kurirska služba će pokušati tri isporuke, pre nego što paket vrati pošiljaocu. Primalac će putem mejla i putem sms poruke dobiti obaveštenje u kojem je naveden 3-satni vremenski interval u kojem će biti pokušana isporuka.
U mejlu će primalac dobiti i link ka stranici gde može pratiti status svog paketa, izmeniti termin ili adresu isporuke, itd… Da bi ovo funkcionisalo, neophodno je da prilikom poručivanja unesete ispravne podatke!

Par saveta kako da proces poručivanja i prijema porudžbine protekne bez problema:
 1. Registracija korisnika na sajtu je automatska. Prilikom prve porudžbine sistem će automatski kreirati Vaš korisnički nalog na sajtu preko kojeg možete pratiti istoriju i status porudžbina, ubacivati artikle u listu želja itd… Ako poručujete prvi put: proverite da li ste dobro uneli sve podatke. Nakon poručivanja u mejlu potvrde ćete dobiti i šifru za Vaš novootvoreni nalog na sajtu, koju kasnije možete promeniti.
  Ako ste već poručivali kod nas, Vaš nalog na sajtu postoji. Ulogujte se sa šifrom koju ste dobili u prvom mejlu. Ako je ne znate, kliknite na link Zaboravili ste lozinku ?

  Nemojte upisivati novu e-mail adresu, pogotovo ako nije Vaša tj. ako je ne koristite Vi!
  Ukoliko to uradite ne možete pristupiti e-mail obaveštenjima, pa ne možete iskusiti benefite koje nosi isporuka GLS kurirskom službom.

 2. Tačni podaci su presudni za brzu i preciznu isporuku. Pre nego što potvrdite porudžbinu proverite podatke koje ste uneli, netačan ili nepotpun unos može usporiti ili onemogućiti isporuku. Pod potpunim podacima prvenstveno mislimo na kombinaciju poštanskog broja i mesta, koje (pre)veliki broj korisnika ne unosi ispravno.
  Npr: pošiljka adresirana na Cara Dušana 11000 Beograd će verovatno kasniti sa isporukom jer na teritoriji Beograda postoje 3 ulice sa ovim nazivom. Zato Vas molimo, unesite precizan naziv mesta i poštanski broj.

Politika reklamacija

Kupac može da izjavi reklamaciju na osnovu Zakona o zaštiti potrošača (u daljem tekstu: Zakon) radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

Cene na sajtu www.inhalika.com su iskazane u dinarima, pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućom specifikacijom, fotografijama i cenama. Nažalost, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije o artiklima kao i fotografije artikala na našem sajtu u potpunosti ispravne.

U skladu sa Zakonom Inhalika doo odgovara za nesaobraznost robe koju prodaje u periodu od 2 (dve) godine od datuma vaše kupovine.
Ukoliko je u pitanju proizvod koji:

 • Po sadržini, kvalitetu i svrsi odgovara opisu prodavca
 • Po sadržini, kvalitetu i svrsi odgovara opisu koje je dalo treće lice u ime prodavca
 • Poseduje potrebna svojstva po zahtevu kupca
 • Poseduje svojstva potrebna za korišćenje uređaja iste vrste

Tada je usluga saobrazna ugovorenoj i u tom slučaju zakonska odgovornost Inhalika doo ne postoji.

Garancija predstavlja izjavu proizvođača kojom se potrošaču garantuju veća prava nego što je to propisano Zakonom. Za uređaje za koje se ne nude posebne pogodnosti (npr. ispravno funkcionisanje u periodu dužem od 2 godine) Inhalika nije u obavezi da izda garantni list. Garancija predstavlja voljni korak izdavaoca (proizvođača ili trgovca) kojim on nudi posebne pogodnosti za potrošača, ali isključivo veće od zakonom predviđenih.


Postupak reklamacije

Potrošač može da uloži reklamaciju radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, pogrešno obračunate cene ili drugih nedostataka kupljenog artikla.
Reklamacija se ulaže u maloprodajnom objektu u kojem je sporni artikal kupljen, osobi koja je zadužena za reklamacije u tom objektu. Za online porudžbine, reklamacija se ulaže objektu eLiquid Inhalika, Gandijeva 148a lokal 31, Beograd.

Prilikom ulaganja reklamacije, obaveza kupca je da priloži račun, kopiju računa ili bilo koji drugi dokaz o kupovini, kao i da preda sporni uređaj. Iako Zakon ne predviđa obavezu da potrošač čuva ambalažu, niti je to uslov za rešavanje reklamacije niti razlog za odbijanje otklanjanja nesaobraznosti, preporuka je da ambalažu čuvate radi obezbeđenja transporta robe u ovlašćeni servis.

Reklamaciju možete uložiti pozivanjem broja telefona 065.8998.008 ili slanjem slanjem mejl poruke na adresu: reklamacije@inhalika.com
Ukoliko je potrebno da se reklamirani artikal dostavi poštom ili kurirskom službom, trošak dostave pada na teret kupca.

Prilikom ulaganja reklamacije kupac treba da se izjasni kako želi da se ista reši. Ukoliko se utvrdi nesaobraznost na koju je kupac uložio reklamaciju, može da bira da li želi da se reklamacija reši raskidom ugovora o prodaji (povrat novca), zamenom za nov artikal, umanjenjem cene ili popravkom. Kupac ne može da raskine ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna.

Nakon što kupac uloži reklamaciju na gore opisan način i dostavi dokaz o kupovini i uređaj, dobija potvrdu o prijemu reklamacije, gde mu je saopšten broj pod kojim je reklamacija zavedena u evidenciji primljenih reklamacija. Nakon toga Inhalika doo o svom trošku, iz maloprodajnog objekta, šalje reklamirani artikal u ovlašćeni servis koji je jedini merodavan da proceni da li je roba saobrazna ugovoru ili nije. Nakon prijema nalaza od strane ovlašćenog servisa, a u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskm putem ćemo odgovoriti na uloženu reklamaciju.

U slučaju da se reklamacija prihvata, ista će biti rešena u periodu od 15 dana od dana podnošenja reklamacije.

Ako se reklamacija ne prihvata (npr. slučajevi fizičkog oštećenja ili neadekvatnog korišćenja koji ne spadaju u nesaobraznost), potrošač snosi troškove slanja robe na servis i troškove dijagnostike kvara prema cenovniku ovlašćenog servisa. Pravo na reklamaciju se gubi i u slučaju neadekvatnog rukovanja uređajem i njegovim korišćenjem koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke ili pokušaji popravki od strane neovlašćenih lica.

Kod uređaja poput mehaničkih baterijskih modova, atomizera, tankova i ostalih proizvoda koji se zbog svoje prirode smatraju potrošnom robom (poput zamenskih glava i grejača, torbica, futrola, ogrlica, stalaka, adaptera...) reklamacije su moguće jedino u slučaju DOA (eng. Dead on Arrival, primljeni kao neispravni). Ovakve reklamacije se priznaju samo ako su uložene maksimalno 24h nakon prijema proizvoda.

Ukoliko reklamacija potrošača bude odbijena, potrošač ima mogućnost da u roku od godinu dana od dana izjavljivanja reklamacije pokrene vansudski postupak rešavanja potrošačkog spora pred nadležnim telom, imenovanim od strane Ministarstva trgovine, u skladu sa Zakonom. Validna lista tela nadležnih za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova se može naći na stranici Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija - zaštita potrošača

Odustanak od ugovora

Prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“ br. 88/2021, u daljem tekstu: Zakon), kupovina preko naše internet stranice www.inhalika.com smatra se prodajom na daljinu.

U slučaju prodaje na daljinu prodavac je dužan da u pisanoj formi kupcu dostavi:

 • Obrazac za odustanak
 • Obaveštenje o prodavcu, pravu potrošača na odustanak od ugovora i dužnosti prodavca i kupca u slučaju realizacije prava na odustanak
 • Primerak ugovora o prodaji (računa) potpisanog od strane prodavca.

Navedena dokumentacija će kupcu biti dostavljena prilikom isporuke proizvoda, u elektronskoj formi na e-mail adresu kupca ili je kupac može skinuti sa ove internet stranice.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu definiše pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti).

Kod ovakvog vida kupovine, kupac ima pravo da se predomisli, odnosno da odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod uručen i to bez navođenja razloga za odustanak (npr. ukoliko se potrošaču ne dopada proizvod, koji objektivno nema nikakve nedostatke), a naša obaveza je da Vam predamo obrazac za odustanak (izjavu o odustanku od ugovora o kupovini). 

PREUZMITE OBRAZAC IZJAVE O ODUSTANKU

Prilikom vraćanja proizvoda troškovi transporta padaju na teret kupca. Inhalika doo je u obavezi da izvrši povraćaj uplate koju je primio od potrošača, najkasnije 14 dana od prijema izjave potrošača, koja proizvodi dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Izjava o odustanku mora biti svojeručno potpisana.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak.
Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Troškove povraćaja robe snosi kupac.

Inhalika doo može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća od strane potrošača ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je robu poslao.

Ukoliko se kupac odluči na odustanak od kupovine u roku od 14 dana, potpisan obrazac za odustanak može poslati na e-mail adresu: reklamacije@inhalika.com

Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i, po mogućnosti, u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.). Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Politika privatnosti i zastita podataka

Posetom našem sajtu prihvatate naše uslove korišćenja, politike privatnosti i zaštite podataka.

Znajte da:

 • Sve informacije koje unesete na naš Web site ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka.
 • Informacije koje nam obezbeđujete koristimo kako bismo odgovorili na Vaše zahteve, za prilagođavanje buduće kupovine za Vas, unapređenje naše on-line prodavnice i komunikacije sa Vama. 
 • Lične podatke koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obaveštavamo o izvršenoj kupovini, novim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima. 
 • Poruke marketinške prirode ćete dobijati samo ako ste prilikom registracije odabrali opciju da želite da primate promo  ponude! 
 • Lične podatke takođe možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja on-line prodavnice.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: info@inhalika.com, a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.

 

Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš website koristi sledeće kolačiće:
1. Kolačić kojim dodajete neki proizvod u omiljene i koji se čuva 365 dana
2. Kolačić kojim dodajete neki proizvod u korpu i koji se čuva 365 dana
3. Kolačić koji vam omogućava da vidite koje proizvode ste prethono pogledali i koji se čuva 365 dana

 

Softver za analizu saobraćaja od strane treceg lica

Ovaj sajt koristi usluge Google Analytics servis za analizu podataka na web-u koje obezbeduju kompanije Google, Inc. ("Google"). Ove usluge nam pomažu da unapredimo Vaše iskustvo boravka na našem sajtu. Servisu ukljucuju korišcenje kolacica koji se cuvaju na Vašem racunaru/uredaju i sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu kao što su: trajanje posete, posecene stranice, zemlja iz koje dolazite, tip pretraživaca koje koristite, uredaj koji koristite itd... Ukoliko želite da se informišete Više o uslugama Google Analytics, ukljucujuci i nacin kako da se odjavite sa servisa, posetite stranice https://www.google.com/analytics/ i https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

 

Informacije o obradi podataka o ličnosti

Inhalika doo visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.  

Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 

Podaci se prenose između Inhalika doo i klijenta u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, a potom čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlašćenog pristupa.

 

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja pristanak lica, koji se daje prilikom zasnivanja ugovornog odnosa u vezi sa registracijom ili kupovinom a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije.

 

Lice odgovorno za obradu podataka

Inhalika doo
Matični broj: 20817569
Zakonski zastupnik: Vladimir Petrović
E-mail: info@inhalika.com
 

Svrha prikupljanja i obrade podataka

Možemo vam zatražiti vaše lične informacije u sledećim slučajevima:  

 • Prilikom online registracije korisničkog naloga; 
 • Pri kupovini proizvoda; 
 • Ako učestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima; 

Podaci o ličnosti prikupljaju se radi vođenja evidencije o tome koje je lice kupilo neki proizvod, kao i radi realizacije prava i obaveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa u vezi kupovine i garancije.

Podaci o ličnosti se čuvaju sve dok klijent ne zatraži brisanje iz bilo kog razloga.

 

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Inhalika doo može prikupljati su: 

 • ime,
 • prezime,
 • poštanska adresa
 • e-mail adresa,
 • broj telefona,
 • datum rođenja,
 • podaci o firmi (ako se radi o firmi)


Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene.

Kao primer ovog tipa prikupljanja informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Način korišćenja podataka

Prikupljene informacije se koriste za:

1. Potrebe vođenja kupaca, njihovih porudžbina u sistemu i izvršenje usluge (dostava kupljenog proizvoda)

2. Pružanje korisničkih servisa / garancije

3. Poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude; 

4. Slanje informacija u marketinške svrhe; 

Prikupljeni podaci se ne dele sa bilo kojim trećim licem u Srbiji ili izvan nje.


Opoziv pristanka za obradu podataka i pravne posledice opoziva

Svaki naš kupac ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti koje obrađuje Inhalika doo . Pravna posledica opoziva je prestanak ugovornog odnosa između Inhalika doo i klijenta, zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi, što za sobom povlači prestanak mogućnosti pružanja daljih usluga.

Preduzeće Inhalika doo pruža online usluge putem svoje internet stranice www.eliquid.rs a koje se sastoje od prodaje robe i usluge trgovačkog posredovanja pri prodaji robe na domaćem i stranom tržištu.

Za korišćenje web stranice www.eliquid.rs, i usluga preduzeća Inhalika doo, primenjuju se ovi Opšti uslovi korišćenja  i svi važeći zakoni i pravni propisi. Pristupom i korišćenjem usluga ove stranice smatra se da ste upoznati sa svim uslovima i odnosima, da ste ih pročitali, razumeli, i da ih vašom odlukom o kupovini prihvatate. 

Inhalika doo ima pravo izmene Uslova korišćenja u bilo kojem trenutku, uključujući i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišćenja ili niste punoletni, molimo Vas da se suzdržite od upotrebe naše internet stranice. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima usled neinformisanosti o sadržaju Uslova korišćenja i njihovih izmena.

Uslovi korišćenja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije. Ne isporučujemo porudžbine van područja Republike Srbije. 

Kupac može postati svaka punoletna i poslovno sposobna osoba koja prihvata naše uslove korišćenja što se potvrđuje porudžbinom artikala. Ugovor u ime i za račun maloletnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a delimično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika.
Prihvatanje uslova korišćenja kupac potvrđuje prilikom porudžbine artikala putem ovog web shopa.
Sve cene su izražene u dinarima i sadrže PDV. 

Postupak kupovine robe putem naše internet prodavnice ima 4 faze:

 1. Porudžbina,
 2. Plaćanje,
 3. Dostava,
 4. Opciono - povraćaj i reklamacija robe

Isporučioc robe i usluga je Inhalika doo. Kupcem se smatra svaka osoba koja plati barem jedan proizvod i dostavi svoje podatke za dopremu robe. Inhalika doo putem svoje Internet prodavnice omogućava kupovinu celokupnog asortimana robe prikazane na našoj internet stranici.

Fotografije prikazane na internet stranici su samo ilustrativne prirode, pa su moguća manja odstupanja u odnosu na izgled proizvoda u stvarnosti i njegovu specifikaciju (performanse). Fotografije, tekstovi, te ostali materijal ne smeju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publikovati  niti na bilo koji drugi način koristiti bez saglasnosti firme Inhalika doo. Svako nepridržavanje uslova iz prethodnih stavova ovog člana povlači za sobom odgovornost i obavezu naknade nematerijalne štete. Firma Inhalika doo zadržava sva autorska prava na korišćenje fotografija, teksta, te ostalog objavljenog materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Srbiji.

Administratori stranica zadržavaju pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave. Preduzeće Inhalika doo nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašćeni korisnik može postaviti na Internet stranicu, zadržava pravo promene, prilagođavanja, izmene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji oceni da je neprikladan, može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Preduzeće Inhalika doo zadržava pravo trenutno ukinuti pravo pristupa krajnjem korisniku u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja Opštih uslova poslovanja od strane krajnjeg korisnika.

Poduzeće Inhalika doo neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netačnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj internet stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, 
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, 
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetioc zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima, 
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, 
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, 
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane, 
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži crve, viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme, 
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetioca  i korisnika portala, 
 • objavljivanje reklamnih poruka (smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena porudžbina sponzorisanog članka i da je lice/firma koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti), 
 • korišćenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, verske, političke, ili bilo kog drugog oblika promocije.


Samo najbolji brendovi

U Inhalici ćete pronaći najbolji asortiman popularnih brendova za e-cigarete i e-tečnostiVapepro
PGVG Labs
Charlie`s Chalk Dust
Reewape
BP Mods
YiHi SXmini
Uwell
Geekvape
Aspire
Innokin
KTS
Elf Bar
Wotofo
VoopooTech
Vaporesso