Moje iskustvo sa ovim interesantnim POD uređajem, nakon 3 meseca intezivnog druženja…

Objavljeno: 24.05.2021.
Danas ću vam iz ugla korisnika predstaviti svoje tromesečno iskustvo sa ovom simpatičnom POD e-cigaretom.

Od kako su se POD sistemi pojavili kod nas, imala sam priliku da se družim sa raznim zanimljivim modelima. Svi su oni manje ili više radili solidno, ali… Nekima je „falilo baterije“ a neki su, za moje potrebe, imali premalo ili previše vazduha. Bilo je onih sa odsustvom mogućnosti menjanja zamenskih glava i sa još raznim ALI za moj ukus.

Elem, sve su to neke moje subjektivne zamerke i o nekim od tih uređaja ću možda pisati drugi put. Danas ćemo o Sceptre POD-u i po čemu se on to razlikuje.SADRŽAJ KOMPLETA

  • Innokin Sceptre POD (sa instaliranom 1.2 oma glavom)
  • Zamenska glava otpora 0.5 oma
  • Micro USB kabl
  • Uputstvo

Jednostavan i sveden, a u isto vreme veoma moderan dizajn je ono što me je na prvu oduvalo. Dimenzija je nekako taman. Lagan je, ali takođe ima i dovoljnu težinu da ne odaje utisak jeftine plastike. Kapacitet baterije je 1400mAh, što je meni više nego dovoljno da izguram dan bez dodatnog punjenja baterije. Takođe je bitno naglasiti da je maksimalna dozvoljena struja prilikom punjenja 1A.

Poseduje opciju automatske i opciju manuelne aktivacije. Meni lično mnogo više leži manuelna i neko sam ko se raduje POD-ovima koji imaju tu opciju. Prevashodno zato što često poželim da koristim otvoreniji vazduh sa tečnostima voćnih ukusa, a u toj kombinaciji automatska aktivacija i nije baš precizna.

Iako je prevashodno namenjen za upotrebu sa nikotinskim solima, mnogo sam ga češće koristila sa standardnim e-tečnostima. Prilično sam zadovoljna dobijenim u toj kombinaciji.

Kondenz, ta „boljka“ gotovo svih aktuelnih POD uređaja, se ovde pojavljuje u veoma malim količinama. Svakako je dobro barem jednom dnevno prebrisati kertridž i kontakt baterije u ležištu uređaja.

Izuzetno me je obradovala naknadna pojava MTL zamenskog kertridža. U prvoj verziji se u pakovanju nalazio MTL-DTL kertridž. Tu je i nova verzija MTL zamenskih glava, otpora 0.65 oma. Tako je ovaj mališa sa još tesnijim vazduhom uspeo da mi zadovolji povremenu potrebu za celodnevnim MTL korišćenjem duvanskih tečnosti. To je opet nešto što je moje „pravilo“ da evo već 5 godina za MTL koristim isključivo e-tečnosti duvanskog ukusa (koje mi zadovoljavaju potrebu za cigaretama), a za DTL su mi tu voćni ukusi kada poželim da se „zasladim”.

MTL kertridž se pokazao kao osetno bolja opcija, jer uređaj sa baterijom ovolikog kapaciteta nema smisla koristiti u DTL varijanti. Zato nova verzija, to jest Sceptre POD u novim bojama (Carbon) u kompletu sadrži MTL kertridž i dve MTL zamenske glave.Protok vazduha se podešava na bočnom slajderu koji se nalazi pri dnu samog kertridža. Ovo pruža dodatnu mogućnost prilagođavanja sopstvenom ukusu i omiljenom načinu korišćenja e-cigarete. Kertridž je kapaciteta 3ml.

Od mene takođe veliki plus ide za grejače koji su izdvojeni u zamenske glave i menjaju se zasebno. Tu su glave od 1.2 oma i 0.65 oma za klasično MTL korišćenje, kao i od 0.5 oma za restriktivni DTL. Ja sam se pak najviše pronašla kod kombinacije MTL kertidža i 0.65 oma zamenske glave. Postavka zamenskih glava i dosipanje tečnosti je vrlo jednostavno, te se može obaviti maltene u hodu.Odmah iznad prekidača su 3 diskretne lampice. Desna lampica služi da se isprati napunjenost baterije. Leva i srednja lampica označavaju trenutni režim rada (normal ili boost). Promena režima rada se vrši kod ugašenog uređaja, dužim pritiskom na prekidač sve dok se režim ne promeni.Na samom kraju ne bi bilo fer da izostavim svoju zamerku na ovaj POD, a tiče se mesta na kome je pozicioniran prekidač. Daleko bi mi bio prirodniji osećaj da se prekidač nalazi sa prednje umesto sa bočne strane, i to je nešto što me od prvog dana izluđuje. Mada, moram priznati da je ta zamerka zanemarljiva u odnosu na sve ostale pozitivne strane ovog uređaja.

Sve u svemu, ovo je jedan uređaj koji je podjednako dobar za početnike, ali i za one kojima je potreban praktičan i pouzdan model za svaki dan.

Innokin Sceptre POD možete poručiti na našem webshopu ili kupiti u nekoj od naših maloprodajnih radnji.

Kakvo je Vaše mišljenje o ovom uređaju, ili iskustvo ukoliko ga koristite? Očekujemo Vaš komentar.


Povratak na: Recenzije